Week 6 en 7 - Reisverslag uit Sheffield, Verenigd Koninkrijk van Daphne Castelijns - WaarBenJij.nu Week 6 en 7 - Reisverslag uit Sheffield, Verenigd Koninkrijk van Daphne Castelijns - WaarBenJij.nu

Week 6 en 7

Blijf op de hoogte en volg Daphne

10 November 2006 | Verenigd Koninkrijk, Sheffield

Hello hello!

Week 6 en 7 waren weer gezellig volgeboekt!! Ik ben naar de film 'The devil wears prada' geweest, lekker simpel en dus goed te volgen! Ik heb mezelf in een Halloween outfit gehezen om Halloween te vieren! Was wel stoer om een keer mee te maken! Griezel foto's staan op hyves!
Verder zijn we naar de geboorteplaats van Shakespear geweest, Stratford-upon-Aven. Het stadje is maar klein, maar echt picturesque!! Zijn birthouse was maar klein, maar ontzettend leuk om te zien! Verder hebben we het huis van zijn dochter gezien en hebben we nog een aantal kerken bezocht! De dag is beeindigd met een uurtje shoppen!!

Mijn geschiedenis kennis heeft me hier ook weer eens in de steek gelaten, want ik wist niet dat een aantal jaren geleden geprobeerd is een Court en de Big Ben op te blazen. Dit wordt nu ieder jaar gevierd met enorm veel vuurwerk en blije mensen! We hebben er ook een film over gekeken: V for Vendetta, zeker de moeite waard!!

Deze week hebben we een zgn. readingweek, oftewel een weekje vakantie!! Gisteren zijn Machteld en ik een nachtje bij de ouders van Abbie (Engels vriendinnetje) in Nottingham blijven slapen. Nottingham is de plaats waar Robin Hood vandaan schijnt te komen (sommigen beweren van niet...). We zijn naar een soort van attractiepark van hem geweest, wat echt doodeng was, we konden niet geloven dat kinderen naar binnen durfden te gaan!! Nottingham is een mooie Engelse stad, mooier dan Sheffield!! 's Avonds hebben we een echt Engels gerecht gegeten en zijn we daarna weer eens naar een film gegaan (heb nog nooit zoveel films in m'n leven gekeken!!).

Nu zit ik weer op m'n kamer en ga ik maar een poging wagen om iets te lezen voor m'n seminars van volgende week!!

See ya!! Dikke kus

• 12 November 2006 - 18:24

De Eerste De Beste?:

Hey Daphne,
    Nou, jij hebt t er maar druk mee, leuke dingen doen daar lijkt nog makkelijker dan in Nederland!? Hoe is het? Hier goed, scriptie loopt goed dus denk dat het nog gaat lukken voor engeland...het begint wel te kriebelen, en helemaal als ik jouw verhalen lees! Hoe bevallen de colleges, vind je het niveau moeilijk/makkelijk/zelfde als in NL? Ben benieuwd, ook naar welke vakken je volgt, moet ik nl voor 1 december ook opsturen...verder heb ik eens gekeken, vliegen op doncaster/sheffield is idd goedkoop (lees: 0,99 EURO)! Maar eerst nog even paar maandjes genieten hier, en naar afstuderen toewerken. Ben wel blij dat ik nog naar sheffield ga, want werken, die sla ik nog maar ff over! Weet jij al wat je gaat doen na engeland? Nou, fijne vakantie volgende week, of ga je m ook echt besteden met reading (niet slecht, ff mallorca, dan weer vakantie ;-) )
    Geniet ervan!

Liefs, Danielle